Τάσος Γιαννίκος
Βιογραφικό

tasosΟ ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1975. Σε μικρή ηλικία ήρθε στην Ελλάδα και έκτοτε ζει στο Περιστέρι.

Έχει σπουδάσει κλασσική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη και fuga). Το 2007 πήρε το δίπλωμα της σύνθεσης. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ηλεκτρική κιθάρα, το μπάσο αλλά και το ούτι.

Από το 1995 εργάζεται σαν καθηγητής μουσικής διδάσκοντας κιθάρα σε ωδεία αλλά και παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα. Την ίδια χρονολογία ξεκίνησε να εργάζεται και σαν μουσικός σε κέντρα διασκέδασης και ρεμπετάδικα.

Το 2002 έφτιαξε το κιθαριστικό ντουέτο «ΖΝΤΟΥΠ» με το Δημήτρη Ουλή, παίζοντας σε μικρές μουσικές σκηνές στην Αθήνα αλλά και σε διάφορες συναυλίες στην Ελλάδα. Από το 2009 οι "ΖΝΤΟΥΠ" γίνονται πολυμελές σχήμα με την προσθήκη drums, κοντραμπάσου και γυναικείας φωνής. To 2012 φτιάχνει τους "THREEPENNY QUINTET" που είναι ένα ηλεκτρικό σχήμα που αποτελείται κατα βάση από πρώην μαθητές του και το 2014 τους "ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ QUARTET".

Το 2004 και 2005 συμμετείχε σε συναυλίες νέων ελλήνων συνθετών κλασσικής μουσικής που διοργάνωσε το ωδείο Νίκος Σκαλκώτας. Το 2004 με το έργο «τρεις απόψεις για τρίο εγχόρδων» (τριμερές έργο για βιολί- βιόλα- βιολοντσέλο) και το 2005 με το έργο «επιστολή στον George Gershwin» (τριμερές έργο για πιάνο- σαξόφωνο).

Το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται στo ΚΕ.Θ.Ε.Α.-ΣΤΡΟΦΗ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) διδάσκοντας μουσική σε εφήβους σε απεξάρτηση.

Το Φεβρουάριο του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ" και το Δεκέμβριο του 2010 το "ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΙ" σε στίχους-μουσική αλλά και ερμηνεία δική του.

Το 2013 κυκλοφόρησε και η τρίτη του προσωπική δουλειά με τίτλο "Η ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ" που εκτός από τους στίχους, τη μουσική και την ερμηνεία, υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

Νέο Βίντεο
ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ[περισσότερα ]
Η μέσα μου θάλασσα
cd sea
triangle download