Τάσος Γιαννίκος & The Threepenny Quintet
Σχήματα

threepenny«Δεν είναι ποτέ αργά να ζήσει κανεις ευτυχισμένα παιδικά χρόνια» έλεγε ο Τομ Ρόμπινς στον «Τρυποκάρυδο». Με τα παιδιά κατάφερα να παίξω το ροκ της εφηβείας μου, beatles, doors, deep purple αλλά και πολλά άλλα με τα οποία μεγάλωσα αλλά δεν είχα την ευκαιρία να παίξω όσο θέλω. Το σχήμα αποτελούν τέσσερις παλιοί μου μαθητές και πλέον καλοί μου φίλοι η Σοφία, ο Θανάσης Βακάλης, ο Θανασης Δούμης και ο Δημήτρης αλλά και ένας καλός μου φίλος και γείτονας ο Κυριάκος. Είναι ωραία να παίζεις ροκ με καλούς φίλους!

Τάσος Γιαννίκος

ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ 

        Γεννήθηκε στις 2 του Απρίλη το 1985, στις 10:30 το πρωι. Καταγωγή: Κρήτη. Στα 11 της ξεκίνησε τις σπουδές της στην κλασσική κιθάρα με τον Τάσο Γιαννίκο, με μια ενδιάμεση 2χρονη μαθητεία με τον Ντίνο Κοβάτσο, όσο ο Τάσος έκανε το φανταρικό του. Στα 15 της πήρε την 5η θέση στο διαγωνισμό τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει μουσική στα 16 της και το 2005 & 2008 έγραψε τις μουσικές για τις θεατρικες παραστάσεις «Ιφιγένεια εν Αυλίδη» (Θ. Ο. "Πρόοδος", θέατρο Αλέξης Μινωτής) και «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» (Θ. Ο. "Δρόμοι Θεάτρου", θέατρο Altera Pars), αντίστοιχα. Στα 22 της, τελείωσε τις σπουδές της στην κλασσική κιθάρα και έκανε για 2 χρόνια βιολί με δάσκαλο το Ματθαίο Δακουτρό.

        Συνεργάζεται και τραγουδά επαγγελματικά με τον Τάσο Γιαννίκο από το 2005 σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Πυρήνας, Μακάρι, Gost House, Μέλι κ. α.) και σε μεζεδοπωλεία. Το 2008 ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με την Έλλη Πασπαλά. Συμμετείχε σε μουσικό αφιέρωμα για τον Σταμάτη Κραουνάκη υπό τη μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα. Τα τελευταία 5 χρόνια μαθαίνει και παίζει percussions και παραδοσιακά ανατολίτικα κρουστά. Έχει κάνει ερασιτεχνικό θέατρο για 8 χρόνια και ζωγραφίζει απ' τα 10 της. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων «Τάσος Γιαννίκος και οι Ζντουπ», «Τάσος Γιαννίκος & the threepenny quintet», «Δυό γυναίκες, Δυο φωνές» και «Πέρα Βρέχει». Φιλοδοξεί, μια μέρα, να έχει στην κατοχή της όλα τα όργανα του κόσμου 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΟΥΜΗΣ 

        Γεννήθηκε το 1983. Είναι λέων στο ζώδιο με ωροσκόπο ταύρο για όσους ενδιαφέρονται. Άρχισε τις αναζητήσεις του στην κιθάρα πολύ μικρός ενώ ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας στα 15 του με δάσκαλο τον Τάσο Γιαννίκο που στη συνέχεια έμελε να παίξουν και μαζι. Συνέχισε με σπουδές κλασικής κιθάρας με δάσκαλο, τον δάσκαλο του Γιαννίκου, Ντίνο Κοβάτσο. Στα 18 του, περίπου, φτιάχνει το πρώτο του ηλεκτρικό σχήμα με το Θανάση, το Μήτσο και τον Σωτήρη και παίζουνε κλεισμένοι στο υπόγειο τους για 3 χρόνια, μέχρι που το περίπτερο δίπλα έκλεισε, οπότε το διαλύσανε και αυτοί, γιατί δεν είχανε από που να παίρνουν μπύρες. Τα τελευταία χρόνια έπαιζε με τους «Delerium Tremens» και τους «Τάσος Γιαννίκος & the threepenny quintet» .

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΚΑΛΗΣ 

        Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1983. Το 1995 έκανε τα πρώτα του αυτοδίδακτα βήματα στην κιθάρα και το 1999 ξεκίνησε μουσικες σπουδές ηλεκτρικής κιθάρας με τον Τάσο Γιαννίκο. Εχει κάνει επίσης σεμινάρια ηλεκτρικής κιθάρας με το Γιάννη Δρόλαπα ενώ ασχολήθηκε και με το τραγούδι κάνοντας μαθήματα φωνητικής. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα όπως «Τάσος Γιαννίκος & the threepenny quintet»  '' Η σιωπή των Αγγέλων'', ''Ερμής'' , ''Delirium Tremens''κ.α. ως κιθαρίστας αλλά και ως τραγουδιστής. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ 

        Γεννήθηκε το 1973. Είναι Κοκκινιώτης. Μετά από τα πρώτα του μουσικά μπουσουλήματα σε ωδείο (κλασσική κιθάρα) συνέχισε με διάφορους μουσικοδιδασκάλους από τους οποίους ξεχωρίζει ιδιαιτέρως τον Γιάννη Δρόλαπα. Από το 1992 μετράει δεκάδες live εμφανίσεις συμμετέχοντας σε πολλά ροκ – ή περίπου ροκ – συγκροτήματα (όπως τους «Τάσος Γιαννίκος & the threepenny quintet»)  ως κιθαρίστας ή μπασίστας ενώ παράλληλα παίζει και τραγουδάει ρεμπέτικα. Είναι επίσης χημικός μηχανικός, οικογενειάρχης και φανατικός πολέμιος της αντίληψης ότι όποιος αναφέρεται σε τρίτο ενικό πρόσωπο για τον εαυτό του πάσχει από σύνδρομο ανωτερότητας. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ.

        Γεννημένος στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1983. Ξεκίνησε τις αναζητήσεις του στην μουσική παίζοντας κιθάρα σε Rock και Metal συνοικιακά σχήματα, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας με δάσκαλο τον Τάσο Γιαννίκο. Παράλληλα με την κιθάρα αγόρασε από ένα φίλο του το πρώτο του drum kit,που υπό τις επιρροές των John Bonham, Mitch Mitchell, και Ginger Baker ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα γύρω από το set. Έπειτα από αυτό τα drums έγιναν το όργανο με το οποίο θα συνέχιζε την μουσική του πορεία. Έχει διδαχθεί μαθήματα από γνωστά ονόματα Drummer/Μουσικούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Σήμερα είναι ενεργό μέλος στους "ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ & The Threepenny Quintet" και είναι πιθανό να τον δείτε αναμεμιγμένο σε διάφορα μουσικά projects

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Νέο Βίντεο
ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ[περισσότερα ]
Η μέσα μου θάλασσα
cd sea
triangle download