Τάσος Γιαννίκος Quartet
Σχήματα

quartetΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ

      Γεννήθηκε στις 2 του Απρίλη το 1985, στις 10:30 το πρωι. Καταγωγή: Κρήτη. Στα 11 της ξεκίνησε τις σπουδές της στην κλασσική κιθάρα με τον Τάσο Γιαννίκο, με μια ενδιάμεση 2χρονη μαθητεία με τον Ντίνο Κοβάτσο, όσο ο Τάσος έκανε το φανταρικό του. Στα 15 της πήρε την 5η θέση στο διαγωνισμό τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει μουσική στα 16 της και το 2005 & 2008 έγραψε τις μουσικές για τις θεατρικες παραστάσεις «Ιφιγένεια εν Αυλίδη» (Θ. Ο. "Πρόοδος", θέατρο Αλέξης Μινωτής) και «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» (Θ. Ο. "Δρόμοι Θεάτρου", θέατρο Altera Pars), αντίστοιχα. Στα 22 της, τελείωσε τις σπουδές της στην κλασσική κιθάρα και έκανε για 2 χρόνια βιολί με δάσκαλο το Ματθαίο Δακουτρό.

      Συνεργάζεται και τραγουδά επαγγελματικά με τον Τάσο Γιαννίκο από το 2005 σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Πυρήνας, Μακάρι, Gost House, Μέλι κ. α.) και σε μεζεδοπωλεία. Το 2008 ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με την Έλλη Πασπαλά. Συμμετείχε σε μουσικό αφιέρωμα για τον Σταμάτη Κραουνάκη υπό τη μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα. Τα τελευταία 5 χρόνια μαθαίνει και παίζει percussions και παραδοσιακά ανατολίτικα κρουστά. Έχει κάνει ερασιτεχνικό θέατρο για 8 χρόνια και ζωγραφίζει απ' τα 10 της. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων «Τάσος Γιαννίκος και οι Ζντουπ», «Τάσος Γιαννίκος & the threepenny quintet», «Δυό γυναίκες, Δυο φωνές» και «Πέρα Βρέχει». Φιλοδοξεί, μια μέρα, να έχει στην κατοχή της όλα τα όργανα του κόσμου.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ 

        Γεννήθηκε το 1973. Είναι Κοκκινιώτης. Μετά από τα πρώτα του μουσικά μπουσουλήματα σε ωδείο (κλασσική κιθάρα) συνέχισε με διάφορους μουσικοδιδασκάλους από τους οποίους ξεχωρίζει ιδιαιτέρως τον Γιάννη Δρόλαπα. Από το 1992 μετράει δεκάδες live εμφανίσεις συμμετέχοντας σε πολλά ροκ – ή περίπου ροκ – συγκροτήματα (όπως τους «Τάσος Γιαννίκος & the threepenny quintet»)  ως κιθαρίστας ή μπασίστας ενώ παράλληλα παίζει και τραγουδάει ρεμπέτικα. Είναι επίσης χημικός μηχανικός, οικογενειάρχης και φανατικός πολέμιος της αντίληψης ότι όποιος αναφέρεται σε τρίτο ενικό πρόσωπο για τον εαυτό του πάσχει από σύνδρομο ανωτερότητας. 

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΥΛΟΥ

         Γεννημένος στην Αυστραλία ο Σωτήρης  μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και άρχισε να παίζει ταμπούρο στην ηλικία των 14 ετών. Μπήκε στην μικρή μπάντα του Δήμου Αθηναίων (Μπαντίνα) από 11 ετών έως τα 16 του παίζοντας  για το ευρύ κοινό σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα έπαιζε drums σε μικρές μπάντες.

 Το 1992 τον βρήκε  να παίζει Garage στους INSIDE JOY. Εκεί τον κάλεσε ο ΛΥΤΗΣ +ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ. Μέχρι το 1995 έπαιζε παράλληλα και στις δύο Μπάντες. Αργότερα ξεκίνησε να παίζει Djembe σε μεγάλα clubs (SODA- FARM- QBASE) συνοδεύοντας DJ’S Live όπως  MARKALLEN- MIKEE- LEFKI- MAROUSOPOULOS- MIKELE- LSEGAΣτην συνέχεια από το 2009 εως το 2015 δημιούργησε τους WIGSROCKBAND και BUTIFLY .

Παράλληλα πήρε μαθήματα από τον Μιχάλη Καπηλλίδη σε Advance funk for drummers και έκανε σεμινάρια με Ασωνίτη - Ιωάννου - Δρακόπουλο

Τώρα παιζει στους "Τάσος Γιαννίκος Quartet" που είναι μια AllaroundBand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νέο Βίντεο
ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ[περισσότερα ]
Η μέσα μου θάλασσα
cd sea
triangle download