Λένα Αλκαίου
Συνεργάτες

lenaΗ Λένα Αλκαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε στο ταλέντο της ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου από την οποία παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Στο ξεκίνημά της είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα του τραγουδιού όπως: η Ελένη Βιτάλη, η Πόλυ Πάνου, ο Τάκης Μπίνης, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μαρίζα Κωχ, αλλά και ο Μανώλης Μητσιάς.

Η πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση πραγματοποιείται το 1993 συμμετέχοντας στον δίσκο: «ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» (Νένας Βενετσάνου - Μπέτυς Κομνηνού) με το τραγούδι: «Το μαύρο φόρεμα». Ένα χρόνο μετά, μια ακόμη συμμετοχή στον δίσκο : «ΟΝΕΙΡΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ» της χαρίζει τα πρώτα της 6 καινούργια τραγούδια σε μουσική Γιάννη Νικολάου και στίχους Γιώργου Κρητικού - Σωτηρίας Μπαβέλου.

Το 1997 γεννιέται ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο: «ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΟΥ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ» σε μουσική: Γιώργου Ζήκα  και Γ. Νικολάου – στίχους: Γ. Κρητικού / Β.Ανδρικοπούλου. Ο δίσκος αυτός, της χάρισε τη μεγαλύτερη της επιτυχία μέχρι σήμερα, το τραγούδι: «ΙΧΝΟΣ». Αρχές του ’99 έρχεται το δεύτερο album με τον πρωτότυπο τίτλο: «ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΛΑΘΗ» (μουσική: Νίκου Παραστατίδη – στίχους: Γ.Κρητικού). Τέλη του 2000 με παραγωγό τον Μάκη Δελαπόρτα κυκλοφορεί ο δίσκος: «ΣΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ». Ένας δίσκος στον οποίο ερμηνεύει μοναδικά 15 τραγούδια-θησαυρούς των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών, αναλλοίωτα στο χρόνο... Ευχάριστη έκπληξη του album αποτελούν οι ξεχωριστές συμμετοχές τόσο της Ρένας Κουμιώτη όσο και του «μεγάλου» Μίμη Πλέσσα.

Τον Μάρτιο του 2002 στο τέταρτο album με τον τίτλο: «ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ» πραγματοποιείται μια ευτυχής συνύπαρξη πολλών και αξιόλογων δημιουργών, γράφοντας κομμάτια για τη φωνή της Λένας... (Χρήστος Νικολόπουλος – Νότης Μαυρουδής – Κώστας Μακεδόνας – Γεράσιμος Ανδρεάτος – Άγγελος Πυριόχος – Ηλίας Κατσούλης – Φίλιππος Γράψας).  Ένα χρόνο μετά στον δίσκο: «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ», η Λένα συνεργάζεται με το συγκρότημα «ΑΜΜΟΣ» και τον Φεβρουάριο του 2006 κυκλοφορεί η τελευταία της προσωπική δουλειά με τίτλο: «ΤΟ ΜΕΤΑ» ερμηνεύοντας 3 καινούργια τραγούδια, καθώς και παλιές κλασσικές επιτυχίες.

 Από τις αξιοσημείωτες συμμετοχές της στη δισκογραφία, θα σταθούμε στους δίσκους: «Η ΩΔΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ» (Μιχάλης Τερζής /2000), «ΑΝΩΤΑΤΗ ΖΑΜΠΕΤΙΚΗ» (με ανέκδοτα τραγούδια του Γ. Ζαμπέτα / 2001), «ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗ» (Live/2003), «ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ» (Μίκης Θεοδωράκης /2004),  «ΑΨΕΝΤΙ» (Τάκης Σούκας / 2005), «ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» (μουσική Χρ.Γερμενή / Στ. Κορκολή – στίχοι Χάρη Ρώμα /2005).

Το 2010 συμμετέχει  στη δισκογραφική δουλειά του Τάσου Γιαννίκου  «Σπουδή στο τίποτα και στο κάτι» και λέει το τραγούδι «Ίχνη προς τη λησμονιά»

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Νέο Βίντεο
ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ[περισσότερα ]
Η μέσα μου θάλασσα
cd sea
triangle download