ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ¨ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ¨

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ  η πρώτη δισκογραφική δουλειά του τραγουδοποιού ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ με τίτλο «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ».  Αν και με αυτό το cd ανοίγει τις πόρτες τις δισκογραφίας, ο Τάσος είναι ένας έμπειρος μουσικός. Παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές, αλλά και σε συναυλίες κλασσικής μουσικής όπου έχει παρουσιάσει δικά του έργα.

Μετά από εξαιρετικές κριτικές που δέχθηκε από σημαντικούς καλλιτέχνες προχώρησε στη δημιουργία της πρώτης του δουλειάς με συμπαραστάτη το ΝΙΚΟ ΚΟΥΡΟ, έναν από τους σημαντικότερους ενορχηστρωτές της ελληνικής δισκογραφίας.

Το περιεχόμενο του δίσκου μας προσφέρει μια ευρύτητα ακουσμάτων. Από ευαίσθητες και μελωδικές μπαλάντες όπως το «ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΜΑ» και η «ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ» , δυναμικά  τραγούδια όπως «ΟΙ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΙ» και το «ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΣ» αλλά και ατμοσφαιρική μουσική όπως το «ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΕΜΑ» καθώς και μια ερωτική και γλυκιά bossa nova  όπως «ΤΟ ΚΕΛΙ». Οι στίχοι των τραγουδιών δυναμικοί και σε πολλές περιπτώσεις καυστικοί. Ο Τάσος Γιαννίκος δεν αρκείται απλώς να περιγράψει καταστάσεις αλλά θέλει να μιλήσει για όλα αυτά που σκέφτεται και  αισθάνεται.  Ο έρωτας, η μοναξιά της εποχής μας, η τηλεόραση και όσοι μας πλασάρονται ως φωστήρες μέσα από αυτή,  οι κλειστές πόρτες  που συναντάμε  στη ζωή μας, είναι κάποια από τα θέματα που τον απασχολούν.

Στίς ηχογραφήσεις συμμετείχαν πολλοί σημαντικοί μουσικοί όπως ο Χριστόφορος Κροκίδης, ο Δημήτρης Μαργιολάς, ο Γιάννης Σαρόγλου κ.α. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο «STUDIO 111»  και το remix έκανε ο Τάκης Αργυρίου. Το mastering έγινε από τον Θόδωρο Χρυσανθόπουλος (FABELSOUND) τα εξώφυλλα από τον Δημήτρη Κατσουλάκο ενώ την επιμέλεια όλης της παραγωγής είχε ο ίδιος ο Τάσος Γιαννίκος.

Με το cd «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ»  ο ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ φιλοδοξεί, όχι μόνο να κρατήσει ευχάριστη συντροφιά στους ακροατές αλλά και να επικοινωνήσει βαθύτερα μαζί τους, κάτι που σίγουρα χρειαζόμαστε σε δύσκολους καιρούς.