Τάσος Γιαννίκος & Οι Ζντουπ


Οι ΖΝΤΟΥΠ ξεκίνησαν ως ένα κιθαριστικό ντουέτο με το Δημήτρη Ουλή. Σόλα, αυτοσχεδιασμοί, ωραία τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής και πολύ πλάκα. Το 2008 με τη κυκλοφορία του πρώτου cd οι ΖΝΤΟΥΠ έγιναν πολυμελές σχήμα με τύμπανα, κοντραμπάσο και γυναικεία φωνή στην ίδια όμως φιλοσοφία που χτίσαμε με το Δημήτρη και σίγουρα με την ίδια καλή διάθεση.

Τάσος Γιαννίκος

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΥΛΗΣ

Ο Δημήτρης Ουλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., Φιλοσοφία στο τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Σπούδασε επίσης ακορντεόν, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ασχολήθηκε ενεργά με το χώρο της ενοριακής κατήχησης και δίδαξε τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Ο Έρωτας και η Νεοπλατωνίνη: μια θεολογία της Σωματικής Επαφής (Αθήνα: Εξάντας 2001) και Unplugged: Αυτοβιογραφικές σημειώσεις ενός Εφέδρου Λοχία (Αθήνα: Θρησκειολογία – Ιερά/Βέβηλα 2006). Εκτός από άρθρα του, θεολογικού, ανθρωπολογικού και πολιτικού προβληματισμού, τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, έχει συμμετάσχει με μελέτες, βιβλιοκριτικές και δοκίμιά του σε διάφορα λεξικά, επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

 

ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ

Γεννήθηκε στις 2 του Απρίλη το 1985, στις 10:30 το πρωι. Καταγωγή: Κρήτη. Στα 11 της ξεκίνησε τις σπουδές της στην κλασσική κιθάρα με τον Τάσο Γιαννίκο, με μια ενδιάμεση 2χρονη μαθητεία με τον Ντίνο Κοβάτσο, όσο ο Τάσος έκανε το φανταρικό του. Στα 15 της πήρε την 5η θέση στο διαγωνισμό τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει μουσική στα 16 της και το 2005 & 2008 έγραψε τις μουσικές για τις θεατρικες παραστάσεις «Ιφιγένεια εν Αυλίδη» (Θ. Ο. “Πρόοδος”, θέατρο Αλέξης Μινωτής) και «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» (Θ. Ο. “Δρόμοι Θεάτρου”, θέατρο Altera Pars), αντίστοιχα. Στα 22 της, τελείωσε τις σπουδές της στην κλασσική κιθάρα και έκανε για 2 χρόνια βιολί με δάσκαλο το Ματθαίο Δακουτρό.

Συνεργάζεται και τραγουδά επαγγελματικά με τον Τάσο Γιαννίκο από το 2005 σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Πυρήνας, Μακάρι, Gost House, Μέλι κ. α.) και σε μεζεδοπωλεία. Το 2008 ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με την Έλλη Πασπαλά. Συμμετείχε σε μουσικό αφιέρωμα για τον Σταμάτη Κραουνάκη υπό τη μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα. Τα τελευταία 5 χρόνια μαθαίνει και παίζει percussions και παραδοσιακά ανατολίτικα κρουστά. Έχει κάνει ερασιτεχνικό θέατρο για 8 χρόνια και ζωγραφίζει απ’ τα 10 της. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων «Τάσος Γιαννίκος και οι Ζντουπ», «Τάσος Γιαννίκος & the threepenny quintet», «Δυό γυναίκες, Δυο φωνές» και «Πέρα Βρέχει». Φιλοδοξεί, μια μέρα, να έχει στην κατοχή της όλα τα όργανα του κόσμου.

 

ΡΟΛΗ ΓΙΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ρόλη Γιαμοπούλου γεννήθηκε στην Λάρισα. Τα πρώτα της μουσικά βήματα τα έκανε με ένα ταμπούρο, δώρο του πατέρα της. Όταν χρόνια μετά το ενδιαφέρον της για τη Φωτογραφία την οδήγησε για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε και επισήμως μαθήματα μουσικής στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Ν.Ω.Θ). Συγκεκριμένα, παρακολούθησε μαθήματα κλασσικών και jazz κρουστών με τον Vladimir Afanasiev, καθώς και τα υποχρεωτικά μαθήματα Θεωρίας, Αρμονίας και Πιάνου. Επιστρέφοντας στην Λάρισα, συνέχισε τα μαθήματα κρουστών με τον Γιάννη Μακρυγιάννη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Δ.Ω.Λ.) και πήρε το πτυχίο Αρμονίας. Παράλληλα, ξεκίνησε και μαθήματα ελαφρού τραγουδιού με τη Δήμητρα Δόβα. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στο Modern Music School, με δασκάλους τους Γιώργο Κατσίκα,Βαγγέλη Καρύπη και Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, ενώ κάνει μαθήματα τραγουδιού με τις Λήδα Πισπίρη και Έλλη Πασπαλά. Παράλληλα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως μουσικός και τραγουδίστρια. Έχει συνεργαστεί με τους Κώστα Χρονόπουλο, Γιώργο Δημητριάδη,Τάσο Γιαννίκο,Στέλλα Πιλάτη Goin’ Through, Κατερίνα Κυρμιζή, Νίκο Γρηγοριάδη, καθώς και τις Μάρω Μαρκέλλου και Μαρία Παπαγεωργίου. Μόνιμη συνεργασία έως και σήμερα έχει με τους Λεωνίδα Μαριδάκη, Bali ‘Haians και Γιώργη Χριστοδούλου. Το 2013 κυκλοφόρησε από την FM Records η πρώτη της δισκογραφική δουλειά σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Παβατζόγλου με τον τίτλο «ΣτραΦατσάδα».

 

ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνωντων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και συγγραφέας του επιστημονικού συγγράμματος «Θεωρία και τεχνικές στην Audio Mastering επεξεργασία» (Εκδόσεις ‘Ιων 2012) . Το 2008 ξεκίνησε την ενασχόληση του με το κόντρα μπάσο, όντας ήδη αυτοδίδακτος μουσικός στο ηλεκτρικό μπάσο και τη κιθάρα. Στην συνέχεια και για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού κόντρα μπάσου με καθηγητή τον Κώστα Κουβέλη και παράλληλα έναν κύκλο σεμιναριακών μαθημάτων παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής στο μουσικό οργανισμό “Τέττιξ”, με καταξιωμένους καθηγητές της παραδοσιακής μουσικής όπως ο Γ.Λυκούρας, o Χ.Τσιαμούλης , o Σ.Σινόπουλος ο Μ.Αχαλινωτόπουλος, κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές όπως στον προσωπικό δίσκο του Πάνου Μπαντικούδη “Blues people”, στο ομώνυμο album των 9miles (όπου αποτέλεσε και ιδρυτικό μέλος), στο προσωπικό album του Χρυσόστομου Καραντωνίου “Ποτάμι ο καιρός”, στη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Ανδρέα Κιλτσικτσή “Nights in St.Cloud” κ.α.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα και σόλο καλλιτέχνες όπως o Κωστής Μαραβέγιας, οι Blues Trackers , ο Τάσος Γιαννίκος κ.α.

Σήμερα εργάζεται ως μηχανικός mastering και καθηγητής μουσικής τεχνολογίας. Παράλληλα είναι βασικό μέλος στα μουσικά σχήματα “Eat your Fish”, “Mπρος” , “Cinematic trio” και βασικός συνεργάτης στην προσωπική δουλειά του Χρίστου Ροζάκη “ΔΥΜΑ”.

Επιπλέον είναι συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής, παρουσιάζοντας αρχές του 2013 την πρώτη του προσωπική δουλεία “Noizedelic folk για kόντρα μπάσο,kιθάρα & loops” χρησιμοποιώντας live looping τεχνική.